Rob de Vries :-)

uit Enschede

Fluweeltangare, Redikin (Ramphocelus carbo)

Beoordeel dit item
(4 stemmen)

De Kin is lid van een typisch Amerikaanse vogelfamilie: de Tangara's. Hij heeft vele fel gekleurde familieleden. Het mannetje is prachtig donkerrood met een zilverkleurige snavel. Het vrouwtje is onopvallend bruinrood. We zien ze meestal in groepjes van zes tot tien vogels. Ze zijn luidruchtig en bijna de hele dag op zoek naar vruchtjes of insecten. We vinden ze overal in wat hoger struikgewas of kapoeweri. Hun nest bouwen ze meestal in struiken en het is komvormig. Ze leggen twee of drie eieren. Na twaalf dagen komen de eieren uit en na nog eens twaalf dagen kunnen de jongen vliegen. De kin heeft geen vast broedseizoen in Suriname, het hele jaar door kunnen we nesten vinden, hoewel iets vaker in de grote regentijd. Hun naam komt van hun roep: kin, kin. Ze kunnen behalve roepen ook nog mooi zingen, dat doen ze vaak 's morgens vroeg.
De fluweeltangare is de meest waargenomen vogel in Suriname.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.