Rob de Vries :-)

uit Enschede

Roti Ahlu Bharie (hindoestaans)

Beoordeel dit item
(6 stemmen)

De roti is een soort pannenkoek, maar dan ongezoet en gevuld met bijvoorbeeld aardappels of gele spliterwten. Tenminste, zo wordt deze van oorsprong Indiase broodsoort in Suriname en Nederland voornamelijk gegeten.
De roti wordt veelal geserveerd met aardappelen, kousenband, een hardgekookt ei en kipkerrie.
Roti eet je lekker met je handen; je scheurt een stukje van je roti en dat gebruik je om wat vlees en / of groente mee op te pakken.

Ingrediënten
1 pak Koopmans wit broodmix
6 aardappelen
2 teentjes knoflook
½ verse peper (of 1 theelepeltje sambal oelek)
1 theelepel komijnzaad/kummel
zout
olie.

Hulpmiddelen
1 afsluitbare deegkom
aardappel mesje
snijplank
deegrol of fles
rotieplaat of koekepan
invetkwastje.

Voorbereiding
Maak het brooddeeg zonder de boter volgens gebruiksaanwijzing op het pak in de deegkom en laat het rijzen. Kook de aardappels in de schil, spoel ze af met koud water en pel ze. Maak de knoflook en de peper fijn en meng dit samen met de kummel en het zout door de fijngeprakte aardappels. Verdeel het deeg in 12 bollen. Verdeel het aardappel mengsel eveneens in 12 bolletjes. Rol het brooddeeg wat plat, doe er wat van de vulling op en draai de randen van het deeg weer aan elkaar, zodat er weer een bolletje ontstaat. Nu weer plat drukken en voorzichtig uitrollen, zodat de vulling er precies tussen komt te zitten.

Bereidingswijze
De roti insmeren met wat olie en bakken op de rotiplaat of in de koekepan, tijdens het bakken de bovenkant insmeren en keren. De roti trekt blazen tijdens het bakken. Niet te hard bakken want dan verbrand de olie.

Serveertips
Serveren met Massala kip en Kouseband.

 

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.