Rob de Vries :-)

uit Enschede

Moksi Alesi

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Moksi Alesi is ontstaan in de periode van de slavernij; de slaven deden de hun kliekjes vlees, vis en groenten bij elkaar en bereidden het met rijst. Moksi Alesi, wat gemengde rijst betekent, is een eenpansgerecht en bij uitstek een om naar hartenlust mee te variëren.
Onderstaand recept is dan ook maar een van de vele Moksi Alesi’s die vandaag de dag gemaakt worden. Iedereen maakt z’n eigen Moksi Alesi, volledig naar eigen smaak (en portemonnee!).

Ingrediënten:
500 gram rijst,
water,
1 ui,
2 teentjes knoflook,
witte peper,
1 tomaat,
1 theelepel tomatenpuree,
½ pakje masoesa,
1 kipfilet,
400 gram zoutvlees,
1 spitskool,
olie,
3 bouillonblokjes.

Bereiding:
Doe de zoutvlees in een pan met water en kook het ongeveer 30 minuten (dit om het te ontzouten en zacht te maken). Snij het daarna in stukjes/blokjes. De kipfilet ook wassen en in blokjes snijden. De spitskool in reepjes snijden en even wokken met wat zout in 2 eetlepels olie en apart zetten.

Ui, knoflook en tomaat ook klein snijden.
Doe een paar eetlepels olie in een grote pan. Verhit het en voeg de ui en knoflook toe, en kort daarna ook de tomatenpuree en stukjes tomaat.

Doe daarna de kipfilet en zoutvlees erbij. Laat dit ongeveer 5 minuten bakken. Vervolgens voeg je de masoesa poeder en witte poeder erbij en laat even mee bakken, blijven roeren. Als dit alles gemengd is 1 liter water toevoegen. Was de rijst en voeg de gewassen rijst en de tuinkruidenbouillon (maggi blokjes) toe. Even roeren en deksel erop. Goed omscheppen. Het geheel moet ongeveer 20 tot 30 minuten gaar koken.

5 Minuten voor je gaat opdienen voeg je de gewokte spitskool toe, zodat ze lekker knapperig blijft!

Tip: De Moksi Alesi kan je mooi garneren met komkommer en tomaten.
In plaats van kipfilet kan je ook gerookte kipstukjes gebruiken.

 

 

Meer in deze categorie: « Saoto Soep Pom »

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.