Rob de Vries :-)

uit Enschede

Krekels

Beoordeel dit item
(4 stemmen)

 

Krekels leven in tegenstelling tot sabel-- en veldsprinkhanen meestal een zeer verborgen bestaan. Overdag houden ze zich vaak in zelfgegraven kuiltjes of in andere schuilplaatsen op.

Ze hebben lange voelsprieten en ze hebben hetzelfde tsjirpapparaat en gehoororganen als de sabelsprinkhaan. Bij de krekel kunnen beide dekvleugels als tsjirpader en als tsjirpkant worden gebruikt (beide zijden kunnen dus als viool en als strijkstok worden gebruikt).

Het voedsel van krekels bestaat uit kleine dieren en uit plantenwortels. De veenmol kan bijzonder veel schade aanrichten. Met zijn tot schoppen omgevormde voorpoten graaft hij lange gangenstelsels om bij de begeerde wortels te komen. De vrouwtjes leggen maximaal 250 eitjes in onderaardse kamertjes. Ze bewaken eitjes in de er op volgende weken. Gedurende deze tijd eten ze niet. Krekels overwinteren als larven in de aarde in legbuizen die door de vrouwtjes worden gegraven. Aan het eind van het voorjaar zijn ze al volwassen. Hierdoor weerklinkt hun getsjirp 's zomers nog eerder dan dat van de sabel- of veldsprinkhanen.

 

 

 

Meer in deze categorie: « Schorpioen Vlinders »

1 Reactie

  • Reactielink zaterdag, 05 december 2015 01:32 Geplaatst door Lacey

    Hi there, after reading this remarkable piece of writing i am too delighted to share my familiarity here with colleagues.

    Rapporteren

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.