Rob de Vries :-)

uit Enschede

Coprophanaeus lancifer

Beoordeel dit item
(6 stemmen)

Coprophanaeus lancifer is de grootste van alle Zuid-Amerikaanse mestkevers. Ondanks zijn naam voedt deze zich vaak met aas (dode dieren) dan met mest. Een hoogst ongewone zaak in het Animal Kingdom, zowel mannetjes als vrouwtjes van deze soort hebben een lange hoorn op hun hoofd, die ze gebruiken tijdens intense gevechten met andere Coprophanaeus van hetzelfde geslacht. De enorme verschil in volwassen lichaamsgrootte gezien hier wordt voornamelijk bepaald door hoeveel voedsel beschikbaar was voor de ontwikkeling van larve. Deze soort is in staat om snel een grote kadavers te begraven, die een belangrijke ecologische dienst voor gezondheid van het regenwoud ondersteunt.

Meer in deze categorie: « Juveniele Planthopper Mampier »

1 Reactie

  • Reactielink donderdag, 08 oktober 2015 16:39 Geplaatst door Fernando Parmesar

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.