Rob de Vries :-)

uit Enschede

Hoornpadden (Ceratophrys)

Beoordeel dit item
(7 stemmen)

De gehoornde kikker van Suriname (Cornuta van Ceratophrys), ook gekend als Gehoornde kikker uit de Amazone, is omvangrijk kikker metend tot 20 cm die in het noordelijke deel worden gevonden van Zuid-Amerika. Het heeft een uitzonderlijk brede mond, en heeft hoorn-als projecties boven zijn ogen.

Hoornpadden (Ceratophrys) komen voor in tropische en subtropische delen van Zuid-Amerika. Er zijn zo'n 15 soorten bekend. Het zijn plompe padden met een buitengewoon grote kop en bek. De breedte van de bek is bij sommige soorten ongeveer de helft van de kop-romplengte. Boven de ogen hebben zij puntig uitlopende uitsteeksels waaraan zij hun naam danken. Het zijn dieren die een rustig bestaan leiden. Zij graven zich overdag in zodat enkel de ogen boven de kuil uitsteken. Zo loeren zij op voorbijkomende prooien die kunnen variëren van insecten tot soortgenoten, kleine zoogdieren en reptielen. In principe eten ze alles wat leeft en wat ze kunnen doorslikken.
Ceratophrys cornuta, afkomstig uit Noordoost-Brazilië, Suriname, Guyana en Ecuador. Deze soort wordt tot 20 cm.

Ceratophrys ornata, afkomstig uit Brazilië, Suriname en Argentinië. Deze soort wordt tot 12 cm. Hij is fel groen van kleur met grote roodzwarte, geelomrande vlekken.

 

 

 

Meer in deze categorie: « Pipa Pipa Cowboykikker »

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.