Rob de Vries :-)

uit Enschede

Keelamandelen van mij

update 22-11-2011

Oeps, dinsdag 23 maart gaan ze eruit, die keelamandelen van mij.
Na jaren lang last van ze te hebben gehad toch maar eens naar de KNO-arts en na een halve seconde in mijn mond te hebben gekeken kwam ook hij tot de conclusie dat ze er maar uit moeten. Nu ben ik 47 jaar en de operatie schijnt voor volwassenen best zwaar te zijn. Ik zie er niet zo tegenop, want ja het moet toch gebeuren, maar ik ben wel benieuwd naar ervaringen......

Nu maar hopen dat ik er niet al te veel last van zal hebben.

De ervaringen:

Bedank iedereen, de operatie is goed verlopen, nu ben ik niet alleen mijn amandelen kwijt maar ook mijn huig.
Moest 1 nachtje op de ontwakings kamer blijven vanwege de apneu, ben direct begonnen met drinken en de pijn valt eerlijk gezegd niet mee, ik had echt onwijs veel moeite met slikken maar met pijnstillers (Diclofenac 50mg en Paracetamol 1000mg) is het doenbaar. Het slapen lukte voor geen meter maar na even te zijn weggedommeld werd ik ‘s nachts tegen 4:00 helemaal bezweten wakker en de pijn was zoveel verminderd dat ik goed kon slikken en een hele glas koude ranja kon opdrinken.
Zou 3 dagen in het ziekenhuis moeten blijven maar mocht de volgende dag om 14:00 naar huis.

Bij thuiskomst begon het feest eigenlijk pas:

1e Dag, pijn onderdrukt met medicijn wel erg moe dus ben maar gaan slapen nadien had ik het gevoel alsof ik oorontsteking had en dat mijn tanden uit de kaak zouden komen dit nu al een week lang.
Eten en drinken gaat ook al niet zo goed en het ijs komt me nu al uit de oortjes, heb wel zin in iets warms maar dat gaat nog niet.

Vandaag 8 dagen gaat een stukje beter kan nog steeds niet goed slikken heb net een zacht gekookt eitje geprakt en dat naar binnen gewerkt in 20 min.

zal er de foto's bij doen

klik op foto voor vergroting

Nog steeds heb ik last van de keel doordat er een bultje aan de rechter kant van mijn keel zit hierdoor hoest ik nog steeds en  heb ik er last van de speciallist verteld me dat als hij het weg moet halen er meer problemen kan ontstaan door bloedingen enz. .  Hierdoor heb ik wel wat spijt dat de specialist mijn huig en alles wat daarbij hoort heeft weggehaald.

 

 

Read 5298 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.