Rob de Vries :-)

uit Enschede

Bestanden downloaden

Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Het advies is altijd om de bestanden naar het bureaublad te downloaden zodat je deze vanuit hier makkelijk terug kan vinden. Echter blijkt het soms niet altijd even gemakkelijk te zijn om de gevraagde bestand direct naar het bureaublad te downloaden vandaar deze beknopte handleiding waarbij het downloaden via de meest gebruikte webbrowsers beschreven staat.

Internet Explorer

In Internet Explorer kunt u op twee manieren een bestand downloaden, namelijk door te klikken op de gegeven link of middels de rechtermuisknop en de optie "Doel opslaan als".
Indien u op de link klikt verschijnt er onderin Internet Explorer een gele balk met daarin drie opties.
Hier kunt u klikken op de knop opslaan en vervolgens wordt het betreffende bestand naar de standaard-locatie gedownload (C:\downloads).
Wanneer u het bestand op het bureaublad wilt opslaan klik dan op het pijltje naast opslaan in het rode kader bij de onderstaande
Kies vervolgens de optie "Opslaan als" en navigeer in het verkenner venster naar het bureaublad en klik vervolgens op de knop opslaan.
Standaard is in Internet Explorer de SmartScreen functie ingeschakeld, die de betrouwbaarheid van website en te downloaden bestanden beoordeeld.
Indien een bestand niet bekend is bij Microsoft of niet vaak wordt gedownload kunt u dus tijdens het downloaden hiervan een melding krijgen zie onderstaand voorbeeld.
Hier hoeft u geen verdere actie op te ondernemen aangezien de gebruikte tools, vaak onterecht als onbetrouwbaar worden aangezien.
U kunt deze melding via het kruisje aan de rechterkant weg klikken.


Firefox

Net zoals in Internet Explorer kan je in Firefox op twee manieren een bestand downloaden, namelijk door te klikken op de gegeven link of middels de rechtermuisknop en de optie "Koppeling opslaan als".
Indien u op de link klikt wordt automatisch een scherm voor het downloaden geopend, klik hier op de knop "Bestand opslaan".
Het bestand wordt nu automatisch gedownload naar de map (C:\Downloads), en in Firefox verschijnt vervolgens een schermpje als het downloaden gereed is.
Via de downloadmanager van Firefox kunt u dan de locatie openen waar het bestand is opgeslagen en standaard is dat (C:\Downloads).
Wanneer u het bestand op het bureaublad wilt opslaan klik dan met de rechtermuisknop op de download link en kies de "Koppeling opslaan als"
Navigeer vervolgens in het verkenner venster naar het bureaublad en klik vervolgens op de knop opslaan.


Google Chrome

In Google Chrome kan je net zoals in de andere browser op twee manieren een bestand downloaden, namelijk door te klikken op de gegeven link of middels de rechtermuisknop en de optie "Link opslaan als".
Indien u op de link klikt in Google chrome wordt het betreffende bestand automatisch gedownload naar de map (C:\Downloads)
Onderin Google Chrome verschijnt vervolgens een grijze balk, en wanneer het downloaden gereed is wordt dit aangegeven.
Via dit scherm kunt u direct de download map openen door te klikken op "Alle downloads weergeven".
Wanneer u het bestand op het bureaublad wilt opslaan klik dan met de rechtermuisknop op de download link en kies de "Link opslaan als"
Navigeer vervolgens in het verkenner venster naar het bureaublad en klik vervolgens op de knop opslaan.


Opera

In Opera kan je net zoals in de andere browser op twee manieren een bestand downloaden, namelijk door te klikken op de gegeven link of middels de rechtermuisknop en de optie "Gelinkte gegevens opslaan als".
Indien u op de link klikt in Opera wordt het betreffende bestand automatisch gedownload naar de map (C:\Downloads)
Bovenin Opera verschijnt vervolgens een balk voor het downloaden, en wanneer het downloaden gereed is wordt dit aangegeven.
Via dit scherm kunt u direct de download map openen door te klikken op "Alle downloads weergeven".
Wanneer u het bestand op het bureaublad wilt opslaan klik dan met de rechtermuisknop op de download link en kies de "Gelinkte gegevens opslaan als"
Navigeer vervolgens in het verkenner venster naar het bureaublad en klik vervolgens op de knop opslaan.


Safari

In Safari kan je net zoals in de andere browser op twee manieren een bestand downloaden, namelijk door te klikken op de gegeven link of middels de rechtermuisknop en de optie "Download Linked File As".
Indien u op de link klikt in Safari krijgt u een scherm te zien voor het downloaden, klik hier op de knop "Save".
In Opera verschijnt er vervolgens een download manager, en wanneer het downloaden gereed is wordt dit aangegeven.
Het betreffende bestand wordt standaard gedownload naar de map (C:\Downloads)
Via dit scherm kunt u direct de download map openen door te klikken op het grijze "vergrootglas" te klikken aan de rechterkant.
Wanneer u het bestand op het bureaublad wilt opslaan klik dan met de rechtermuisknop op de download link en kies de "Download Linked File As"
Navigeer vervolgens in het verkenner venster naar het bureaublad en klik vervolgens op de knop opslaan.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

PayPal Donatie

Een kleine donatie van 2 Euro om de site te kunnen behouden.